Digital|K започва на 29 май!
Очаквайте повече информация.

Лектори

ръководител Европа, Близкия Изток, Африка (EMEA) и Индийския регион, Uber
Джамбу Паланиапан, Uber

Джамбу Паланиапан, Uber

Джамбу Паланиапан е ръководител Европа, Близкия Изток, Африка (EMEA) и Индийския регион за Uber, базиран в Лондон. Джамбу управлява новата стратегия за навлизане на пазара на Uber в EMEA и Индийския регион. Той се присъединява към Uber през 2012 г. и работи в екипа за разширяване на американския пазар, преди да заеме сегашната си позиция. Израснал в Силициевата долина, страстта на Джамбу за технологични иновации започва в ранна възраст. Учи публична политика и икономика в университета Вандербилт.

ръководител международни връзки с разработчици в Twitter
Крис Шабо, Twitter

Крис Шабо, Twitter

Крис е бил движеща сила в социалните мрежи от самото им начало. Първо като ръководител на OpenSocial, връзки с разработчици за Google Buzz и Google+ и сега като ръководител международни връзки с разработчици в Twitter. Той винаги е имал страст за създаване на значими връзки между хората чрез технологиите.

партньор в Passion Capital
 Щефан Гленцер, Passion Capital

Щефан Гленцер, Passion Capital

Щефан Гленцер е партньор в Passion Capital, Лондон. Наскоро читатели на TechCrunch Europe го обявяват за най-добрия ангел инвеститор в Европа. Той е първият инвеститор и председател на борда на Last.fm приключил сделка за продажба на компанията на CBS (2007 г, 280 млн. долара). Преди това Стефан е съ-основател на Ricardo.de – една от първите европейски платформи за онлайн търговия и обяви, която той прави публична през 1999 г. и продава на QXL ricardo през 2000 г. (през 2008 г. е продадена на Naspers за 1.8 млрд долара). Той е първият инвеститор и председател на борда на Mendeley (през 2013 г продадена на Elsevier за 100 млн. долара) и първи инвеститор в Dailydeal (през 2011 г. продадена на Google за 130 млн. долара).


партньор, Seedcamp
Решма Сохони, Seedcamp

Решма Сохони, Seedcamp

Решма е партньор и участва в управлението на Seedcamp. Инвестиционният й фокус пада върху B2B, мода, гейминг, пътувания, както и финансови услуги. Тя помага в създаването на Seedcamp през 2007 година. По това време упрвлява компании като Mobclix (придобита от Velti), Zemanta и Ubervu. Решма също е била в борда на Zoombu, преди да бъде придобита от Skyscanner и е съветвала Launch48. Присъединява се към Seedcamp от екипа на 3i. Преди 3i Решма прекарва над 3 години във Vodafone в екипа за търговска стратегия. 

партньор в USVP
Дафина Тончева, USVP

Дафина Тончева, USVP

Дафина е партньор в USVP с фокус върху корпоративните приложения и сигурност. Тя е прекарала пет години във венчър сектора и е водела инвестиции в областта на SaaS, виртуализацията, инфраструктурата и сигурността. Някои от инвестициите на Дафина включват Aria Systems, CloudFlare и InsideSales.com. Преди да стане VC e заемала длъжности в развитието и управлението на продуктите на Microsoft, където се e фокусира върху системите за удостоверяване, цифрови подписи и бизнес процеси. Тя получава MBA от Stanford Graduate School of Business и бакалавър по компютърни науки с отличие, със специален фокус върху криптографията, ефективни алгоритми и системи за бази данни от Harvard University.

VC, глобален инвеститор, стартъп консултант
Скот Хартли, MDV

Скот Хартли, MDV

Скот Хартли е работил в Белия дом по програма Prsidential Innovation Fellows и е бил партньор в Mohr Davidow Ventures (MDV), компания за рисков капитал за 2 млрд. долара в Силициевата долина, където изследва как новите технологии се отразяват на традиционните индустрии. Преди MDV, Скот е работил в Google, Facebook и в Harvard’s Berkman Center for Internet & Society. Автор е на “The Venture Frontier”, анализ, публикуван в сп. Forbes за глобалните тенденции в предприемачеството и рисковия капитал. Скот е лектор на тема предприемачество за Google, MIT и за Държавния департамент на САЩ в Близкия изток, Африка, Югоизточна Азия и Южна Америка.


мениджмънт консултант и дигитален футурист
Пол Пападимитриу, дигитален футурист

Пол Пападимитриу, дигитален футурист

Пол Пападимитриу е експертът по зараждащата се дигиталната революция и нейния трансформиращ ефект върху бизнеса. Пол очертава точките на картата между макро и микро тенденциите. Той разглежда културни, политически, икономически и технологични явления, за да характеризира природата на дигиталното, изграждайки прогнози за влиянието на цифровите технологии върху бизнеса, за да разкрие пред клиентите възможностите и предизвикателствата, които предлагат иновациите, и така запълва пропастта между онлайн и офлайн поведението. Пол е бил активен в дигиталния свят в продължение на 19 години, а в мобилния 15.

Изпълнителен вицепрезидент и криейтив директор, Deutsch NY  
Джереми Бернщайн, Deutsch NY

Джереми Бернщайн, Deutsch NY

Джереми Бернщайн ще бъде в София и ще е част от програмата на DigitalK 2014 с подкрепата на Sofia Tech Park.  Джереми е вицепрезидент и криейтив директор в нюйоркския офис една от най-иновативните компании в света на рекламата за 2014 г. според класация на Fast Company. Той се присъединява към Deutsch през 2001 г., точно когато светът на дигиталната реклама се заражда. Работил е върху дигитални и 360° кампании за клиенти като Microsoft, Got Milk?, PNC Bank, Outback Steakhouse, Lunesta, Tylenol, Revlon, Budweiser, Snapple, и др. Носител е на една от първите награди Cannes Lions  в категорията за мобилна реклама. Работата му е призната от One Show, Webby Awards, FWA, Adobe, ixDA, Creativity, Mashable, Fast Company, The New York Times и други издания. Преди да се присъедини към екипа на Deutsch, Джереми е работил в дигиталните агенции Organic и USWeb/CKS за клиенти като Credit Suisse, Fidelity, The Franklin Mint и Ocean Spray.  

партньор в 500 Startups
Марвин Лиао, 500 Startups

Марвин Лиао, 500 Startups

Марвин е партньор в 500 Startups, VC компания и стартъп акселератор базирана в Силициевата долина. Той инвестира в Digital Media, Adtech, Marketing Cloud, Ecommerce & Mobile стартъпи по целия свят. Марвин Лиао в продължение на повече от 10 години е заемал различни позиции в Yahoo!, като се е занимавал с продажби, бизнес развитие, рекламни операции и маркетинг. Той е част от борда на няколко интернет рекламни и технологични компании по целия свят. В допълнение Марвин е ментор на няколко стартъп акселераторски програми в Европа, Израел и САЩ, подпомагайки стартъп екипите в сферата на продажбите, маркетинга и бизнес развитието.


Ръководител облачно инженерство в Netflix
Тони Койнов, Netflix

Тони Койнов, Netflix

Тони има богат опит в работата с водещи интернет системи и услуги. Начело е на клауд медиа инженерен отдел в Netflix, и ръководи R&D и инженеринг операциите на компанията. Работи с различни партньори за разработване и прилагане на стандарти, които да доведат иновациите в дигиталната медийна екосистема. Преди това, Тони ръководи редица водещи проекти в YouTube, лансира YouTube Live Streaming, ръководи Disaster Recovery за Google и е работил в няколко други проекта в Google. Тони има магистърска степен по компютърни науки от Michigan State University. Завършил е и програми по лидерство в Stanford и Center for Creative Leadership.

Управляващ директор, EMEA, HotelTonight
Хедър Лайсман, HotelTonight

Хедър Лайсман, HotelTonight

Пътешественик и авантюрист, ХедърЛайсман има повече от 16 години опит в пътуването допреди да заеме позицията си на управляващ директор за EMEA в HotelTonight. Хедър отговаря за стратегическата посока и всекидневната дейност на HotelTonight за ЕМЕА. Значителният и опит в сферата на маркетинга и онлайн пътуванията я правят идеалното допълнение в екипа. Преди да се присъедини към HotelTonight тя работи като вицепрезидент изграждане на партньорства и операции в Jetsetter, където е отговаряла за партньорските отношения, операции и обслужване на клиентите. Преди Jetsetter, Хедър работи като главен директор мърчандайзинг в Orbitz Worldwide, където усъвършенства уменията си във всички аспекти на онлайн маркетинга, включително оптимизация, планиране и анализ на уебсайт.

Генерален директор ЦИЕ, Blabla Car
Пьотър Яс, Blabla Car

Пьотър Яс, Blabla Car

Пьотър е генерален мениджър за централна и източна Европа в BlaBlaCar и отговаря за регионалната експанзия на компанията. Работи с местни екипи за въвеждането на нова транспортна система в рамките на града, преобразявайки начина, по който хората пътуват в страните от региона. Присъединява се към BlaBlaCar през есента на 2012 г., след придобиването на местна ridesharing платформа, на която той е съосновавал. Преди да се присъедини към BlaBlaCar, работи като предприемач, като се фокусира върху проекти свързани с обработването на документи и B2B пазари.


съосновател, Sprayable Energy
Девън Сони, Sprayable Energy

Девън Сони, Sprayable Energy

Девен е съосновател на Sprayable Energy, компания за революциони потребителски продукти стартирала, през 2013 година. Тя е представена в много медии, включително The New York Times, CNN, BusinessWeek, и Rolling Stone. Девън е бил VC инвеститор в NEVEQ, Highland Capital Partners и Goldman Sachs Capital Partners. Девън е активен съветник на няколко глобални фонда за рисков капитал и стартиращи компании.

директор в Javelin Group
Фрейзър Дейвидсон, Javelin Group

Фрейзър Дейвидсон, Javelin Group

Фрейзър Дейвидсон е директор в Javelin Group, водеща европейска компания за електронна търговия и Omni-channel търговия. Фрейзър е ръководител на технологичната практика и главен технически директор на компанията. Технологичната практика има за цел развитието на електронната търговия от световна класа и мобилни решения за водещи търговци на дребно и марки из целия свят. Тя е обвързана в над 60 основни тенденции на електронната търговия. Преди да се присъедини към Javelin Group, Фрейзър е прекарал 10 години като член на IBM senior leadership team. Javelin Group съветва търговците на дребно, търговски марки и онлайн бизнеси. Сред клиентите на компанията са 10-те най-големи търговци във Великобритания и 50-те най-големи световни марки, включително Tesco, Sony, Nike, Harrods, M&S и Wallmart. 

 ръководител пърформънс маркетинг, Fashion Days
Габор Чех, Fashion Days

Габор Чех, Fashion Days

Габор е ветеран с шестнадесет годишен опит в дигиталната индустрия, който ръководи екипа по пърформънс маркетинг на Fashion Days. Основната му цел е увеличаването на регистраните потребители и продажбите на водещия онлайн магазин на седем пазара в Централна и Източна Европа. Габор стартира първия си бизнес в края на миналото хилядолетие, привличайки инвестиции от фондове за рисков капитал за два последователни проекта. Той ръководи преструктурирането на най-успешната социална мрежа в Унгария - iWIW до закупуването и от Telekom и в продължение на две години фокусира усилията си за да пренесе тази концепция на няколко пазара в Централна и Източна Европа. Габор е част от екипа на Fashion Days от старта на компанията в Унгария, а отскоро оглавява отдела за пърформънс маркетинг на Групата. 


управляващ директор в 212
Али Карабей, 212

Али Карабей, 212

Али Карабей е управляващ директор в 212, фокусирана върху инвестициите в интернет, комуникационни и технологични компании. В момента Али управлява Butigo.com, онлайн моден стартъп фокусиран върху бързооборотната мода, Hazinem.com, онлайн магазин за бижута, и Solvoyo, компания предлагаща софтуер за широкообхватна оптимизация на производството. През 2002 г. той се присъединява към Morgan Stanley Capital International и управлява последователно финансовите екипи в Северна Америка и Европа. В същото време той е участвал в оценка, проучване, както и интеграция след придобиване на закупената компания. След Morgan Stanley, Али е прехвърлен към Deutsche Bank, за да се съсредоточи върху основните инвестиции на банката.

партньор, Earlybird Venture Capital
Дан Лупу, Earlybird Venture Capital

Дан Лупу, Earlybird Venture Capital

Дан е съдружник в Earlybird Venture Capital. Преди това е бил инвестиционен директор на Intel Capital, където е отговарял за страните от Югоизточна Европа. Голяма част от ценния си опит натрупва в SigmaBleyzer (частен инвестиционен фонд, фокусиран върху Югоизточна Европа), като главен инвеститор и частен капиталов анализатор обхващащ, различни промишлени сектори и услуги. Дан притежава: MBA (General Management), IESE Business School в Барселона, Испания.

директор на Qualcomm Ventures Европа
Джейсън Бол, Qualcomm Ventures Европа

Джейсън Бол, Qualcomm Ventures Европа

Джейсън е директор на Qualcomm Ventures Европа и е базиран в Лондон. В момента той е член на управителния съвет и следи компаниите Arteris, Bitbar, Blippar, Cambridge Temperature Concepts, Grand Cru, Videoplazа, Wonder PL и Wrapp, We7 (придобита от Tesco). Джейсън има десет години опит в работата със стартъпи замимаващи се с интернет и мобилен софтуер. Преди да се присъедини към Qualcomm, той е бил инвестиционен директор в London Seed Capital, фонд за рисков капитал и сийд и early stage финансиране, където той се фокусира върху инвестиции в областта на науката и интернет технологиите.


управляващ партньор, LAUNCHub
Любен Белов, LAUNCHub

Любен Белов, LAUNCHub

Любен Белов е успешен предприемач, един от пионерите на интернет сектора в България. След създаването на Net Info през 1998г., работи като изпълнителен директор в компанията до 2007г. Под неговото ръководство Net Info е признат за най-големия дигитален бранд в България, който по-късно през 2008г. е придобит от  "Sanoma Magazines International", най- мащабната сделка, постигана в този сектор в България. След работата си в Net Info Любен се фокусира върху инвестирането и развитието на дигиталния бизнес в региона на Югоизточна Европа.  В момента Любен е съосновател в LAUNCHub, фонд основан през 2012г., който инвестира общо € 9,000,000 в стартиращи компании предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии от България и региона.

Партньор, NEVEQ Capital Partners
Павел Езекиев, NEVEQ Capital Partners

Павел Езекиев, NEVEQ Capital Partners

Павел е основател на NEVEQ Capital Partners, управляващ два фонда за рисков капитал, които инвестират в уеб и мобилни пазари. Той е член на бордовете на FinAnalytica и Vayant, глобални високотехнологични фирми. Преди NEVEQ, той съосновава Sofica Group, водеща регионална аутсорсинг компания с над 1000 служители придобита от TeleTech. Павел също е управлявал Deutsche Bank в България, след като е работил като инвестиционен банкер в Лондон и е бил начело на Българската агенция за инвестиции. Той е завършил Northeastern University в Бостън и е член на настоятелството на Американския университет в България. Павел е пътувал до над 40 държави и е живял в САЩ, Франция, Великобритания, Испания, Аржентина и България.

съосновател и съдружник в GSV Asset Management
Любен Пампулов, GSV Asset Management

Любен Пампулов, GSV Asset Management

Любен е съосновател и съдружник в GSV Asset Management от създаването на компанията през 2010 година. Благодарение на международния си опит от Европа и САЩ, Любен има интересен и различен поглед върху някои от най-перспективните нововъзникващи икономики в света. Той е заемал длъжността ръководител и портфолио мениджър в GSV Asset Management заедно с съоснователя на компанията Майкъл Moe. Преди да започване в GSV, Любен е работил няколко години в ThinkEquity Partners, фирма за управление на активи и инвестиционно банкиране с фокус върху рисковия капитал, предприемачеството и растежа на нови компании.


партньор, LAUNCHub
Стефан Ганчев, LAUNCHub

Стефан Ганчев, LAUNCHub

Стефан Ганчев е партьор в LAUNCHub, фонд за стартиращи компании с капитал 9 мил. евро, подпомагащ най-обещаващите предприемачи и технологични стартъпи в България и Югоизточна Европа. Стефан е започнал кариерата си във Франция, първоначално в една от най-големите компании за информационни услуги Атос. По-късно е заемал длъжността директор иновации в Orange – водещия мобилен оператор във Франция, където е работил за откриването и тестването на нови телеком услуги с добавена стойност. Активно подпомагащ развитието и разтежа на предприемаческата екосистема, Стефан е съосновател на MobileMonday Sofia, а през 2013 коорганизира конференцията Balkan Venture Forum. 

генерален мениджър, GE Healthcare
Тодор Желязков, GE Healthcare

Тодор Желязков, GE Healthcare

Тодор Желязков управлява бизнеса на GE с ултразвукови сонди за 650.00 млн. долара. Ултразвукът е бързо развиващ се метод за медицинска диагностика в портфолиото на GE Healthcare за 18 млрд. долара. Голямата конкуренция в този сектор изисква разработването на иновативни софтуер, хардуер, информационни технологии, обработка на сигнали, както и ASICs. Тодор управлява екипи в САЩ, Австрия, Франция, Норвегия, Индия, Китай и Япония. Преди да заеме тази позиция, той е работил като управител на Елтрак България – официален дилър на Caterpillar за страната. Тодор утроява пазарния дял на Caterpillar в България и екипът му печели многобройни награди, включително Forbes Business Award за качество на услугите през 2011 година. 

съосновател на The Digital Loop
Иван Ернандес, The Digital Loop

Иван Ернандес, The Digital Loop

Дигитален маркетинг стратег и консултант бизнес развитие с няколко години международен опит в стратегическо консултиране, реклама, маркетинг и медии. Той е съосновател на The Digital Loop, бутикова консултантска компания специализирана в цифровото преобразуване. Освен това той съ-домакин на седмични видео серии за възможностите и предизвикателствата на цифровата ера. Иван е бил поканен да бъде официален блогър на LeWeb 2013 в Париж. Освен това той е дигитален стратег и директор развитие на Walk Group. Наскоро се присъединява към NapoleonCat.com като член на Надзорния съвет.


съосновател на found.ation
Димитрис Калаврос - Гусиу,  found.ation

Димитрис Калаврос - Гусиу, found.ation

Димитрис Калаврос - Гусиу е 26 годишен уеб предприемач. Най-известен е като основател на TEDxAthens и съосновател на Nest Media. От март 2013 г. е и съосновател на Found.ation, технологичен хъб и образователна платформа, базирани в Атина. Преди това е бил основател и директор бизнес развитие на Away.gr, платформа за стартъп и технологична информация. Димитрис пише за TechCrunch Европа. 

Co-founder and the CEO of TechHub Bucharest // Partnerships Manager of How to Web
Даниел Драгомир, TechHub

Даниел Драгомир, TechHub

Daniel is deeply involved in the tech and startup community, bravely taking on the challenge to build a bridge between startups looking for opportunities and large companies seeking to get involved in the community. Daniel put to good use his experience with developing School for Startups Romania and the Business Mentoring Program at the Post-Privatization Foundation, co-founding TechHub Bucharest and coordinating every activity that happens there. At How to Web, Daniel makes sure that the partnerships are always win-win’s and that no important opportunities are left unexplored.

РЪКОВОДИТЕЛ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОРСТВA, CLOUDFLARE
Мария Караиванова, CLOUDFLARE

Мария Караиванова, CLOUDFLARE

Мария оглавява отдел Бизнес развитие в CloudFlare, оптимизиране и защитата на интернет страници.Тя отговаря за изграждането на каналите за продажби и дистрибуция в CloudFlare, ръководи и програми за разстеж на бизнеса. Преди CloudFlare, тя е била VC в Intel Capital, специализирана в потребителския интернет и бизнес софтуер. Мария също така е работила за бизнес развитието, стратегията и интелектуална собственост на Boeing и Expedia. Нейният опит обхваща шест страни - тя е страстен изследовател на нови култури, съветник на стартиращи компании и често е лектор на технологични конференции. Мария има магистърска степен от Harvard Business School и BSBA от Франция с високо отличие от Saint Louis University.


вицепрезидент в направлението „Технологии и иновации“, SAP
Димитър Димитров, SAP

Димитър Димитров, SAP

Димитър Димитров е софтуерен инженер по сърце и душа. Той е вицепрезидент в направлението „Технологии и иновации“ на SAP и отговаря за разработването на решения в областта на анализирането на бизнес процеси, използвайки последните т.нар. „in memory”, аналитични и мобилни технологии. В качеството си на член на ръководен екип на SAP Labs България, Димитър консултира стартиращи компании в региона и насърчава иновациите в страната. Той притежава магистърска степен по компютърни науки от Софийския университет и магистърска степен от Sheffield University, в момента прави докторантура по компютърни науки.

Основател на DXY
Даниел Янг, DXY

Даниел Янг, DXY

Даниел е основател на DXY, криейтив технологична агенция с редица награди и с офиси в Берлин, Кливланд и Сиатъл. Като управляващ съдружник и ръководител на дизайн екипа, той ръководи проекти за Bosch, the Cleveland Clinic, Goodyear, American Greetings i Vitamix, в областта на mHealth и здравните технологии, потребителски продукти, автомобилната индустрия и разузнаване. Даниел е съветник и ментор на редица стартъп акселератори в Германия и САЩ, и работи с основателите на стартиращи компании за разработване на стратегии за техния бизнес.

Инвестиционен сътрудник в Point Nine Capital
Матиас Окенфелс, Point Nine Capital

Матиас Окенфелс, Point Nine Capital

Матиас се присъединява към Point Nine Capital през лятото на 2013 г. Преди това е работил в Naspers / ricardo Group в Цюрих, където е отговарял за M & A в Западна Европа. Бил е и инвестиционен мениджър в Mountain Partners Group. Завършил е международен бизнес в European School of Business (ESB) и Reims Management School (RMS).


Европейски маркетинг стратегии, Twilio
Лиса Ланг, Twilio

Лиса Ланг, Twilio

Лиса Ланг има богат опит в областта на дигиталните технологии и новите медии. Работила е за организации като Campus Party, Smashing Magazine и SitePoint (майка на 99designs), и има богат опит като изследовател, тим лидер и организатор събития. Лиса е маркетинг мениджър на Twilio за Европа и се фокусира върху развиващите се пазари в Източна Европа. Освен това, подкрепя Geekettes Global в ролята си на евангелист, като целта й е да направи технологичната индустрия по-достъпна за жените.

Съосновател и COO на incrediblue.com
Георгиос Гатос, incrediblue.com

Георгиос Гатос, incrediblue.com

Завършил е финанси и бизнес, със специализация в създаването на стартиращ бизнес. Преди Incrediblue, Georgios работи като бизнес консултант на малки и средни иновативни фирми, и отговаря за бизнес планирането и набирането на средства. Работил е и като инвестиционен анализатор и консултант на фондове за рисков капитал. Георгиос активно участва в групи за насърчаване на предприемачеството и иновациите, конкурси за изготвяне на бизнес планове и рискови академии. Куратор е на изданията на Open Coffee Солун и е част от екипа създал TEDxСолун.

Управляващ директор на Pioneers Festival
Тим Рьорих, Pioneers Festival

Тим Рьорих, Pioneers Festival

Тим е управляващ директор на Pioneers Festival в Австрия и се присъединява към Pioneers през 2011 година. Преди Pioneers, той основава три компании и учи индустриален дизайн и мениджмънт в Австрия и Германия. Той е предприемач и е пристрастен към технологиите и иновациите и черпи сили от неизчерпаемото си любопитство към бъдещето.


Съосновател и CEO, Alice
Самер Карам, Alice

Самер Карам, Alice

Самер Карам е сериен предприемач и бизнес ангел ориентиран към нoвовъзникващите пазари. От 2007 г. насам участва в създаването и инвестирането на средиземноморски стартиращи компании и е бил част от различни акселератори. През 2010 г. Самер основава първия ливански старт-ъп акселератор Seeqnce, който е част от Топ 3 акселераторите в арабския свят. Усилията му вдъхновяват централната банка на Ливан да създаде фонд на стойност 400 млн. долара, който фонд сега Самер съветва по всички въпроси, касаещи началния етап на инвестиции в стартиращи компании. Съвсем наскоро, Samer основава Alice (www.alice.li), инвестиционна платформа Startup Index ™, която помага на стартъпите да се справят с недостига на финансиране.

CEO, River Styxx Capital, Empower Capital Advisor
Елвин Гури, Empower Capital Advisor

Елвин Гури, Empower Capital Advisor

Елвин Гури е инвеститор и мениджър с успешен опит в областта на финансовите услуги. Заема позицията изпълнителен директор на Empower Capital Advisor, избрани да управляват ко-инвестиционен фонд на стойност 15 милиона евро под програмата Джереми. Преди да основе настоящата си инвестиционна и консултантска фирма River Styxx Capital, Елвин е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на JetFinance International (2002-2008). Елвин започва професионалната си кариера с Price Waterhouse, след което в продължение на шест години работи за ЕБВР в Лондон и в София. Елвин и жена му, Ралица Агайн, активно подкрепят различни образователни каузи: АУБ (където Елвин е член на Управителния съвет на настоятелите и председател на Комитета по финанси и имущество), Джуниър Ачийвмънт България, Американския изследователски център в София и Заедно в час.

Партньор, Eleven
Даниел Томов, Eleven

Даниел Томов, Eleven

Даниел Томов е един от основателите на Eleven Accelerator Venture Fund. Tой инвестира в някои от най-обещаващите и вълнуващи технологични компании в централна и източна Европа. Той е участвал в стартиращи компании от 2000 г. насам като инвеститор в ранния етап от съществуването на една компания и е финансирал предприемачи в различни области, вариращи от софтуер, мобилни технологии, до потребителски стоки и възобновяема енергия.


управляващ директор, Rocket Internet
Христо Одисеев, Rocket Internet

Христо Одисеев, Rocket Internet

В момента Христо е управляващ директор на технологичния център на Rocket Internet в Порто, Португалия. Също така е ангажиран с подсилването и имплементирането на най-гъвкавите практики за продуктов мениджмънт в компанията. Страстта на Христо е в създаването на онлайн бизнеси и прекарва повече от едно десетилетие като интернет предприемач. Името му стои зад безброй проекти и технологии свързани с уеб и мобилни устройства на Rocket Internet. Също така отговаря за развитието на онлайн общността и електронната търговия. Преди да се присъедини към Rocket е работил за Google, 3M, Jocker.com, KPMG Consulting и е подкрепял компаниите в усилията им в дигиталното пространство на различни нива.

специалист по управление на промяната, Idealo Internet  
Даниела Нойман, Idealo Internet

Даниела Нойман, Idealo Internet

Даниела е стартъп ентусиаст, agile коуч и ментор, чиято страст е ръководенето на екипи, изпълнението и lean delivery. През последните повече от 10 години Даниела е работила за повече от 5 фирми, съосновател в на playmob.com и е помогнала за изграждането на няколко стартиращи фирми. Нейните интереси са в областта на lean product, развитие на клиенти, agile delivery и управление на промяната. В момента тя e коуч на няколко екипа и ги съветва като специалист по управление на промяната за Idealo, компания на Axel Springer.

Партньор, Teres Capital
Максим Гурвиц

Максим Гурвиц

Максим е партньор в Teres Capital, нов фонд за рисков капитал за компании, които показват висок растеж в Югоизточна Европа, със седалище в София. Предприемач и рисков инвеститор, преди това той съосновава онлайн правна компания за услуги в Холандия. Бил е инвестиционен банкер и част от екипа основавал Eleven Startup Accelerator в София, един от най-големите акселераторите на Балканите.


CTO, Bitcoin consulting LTD
Ясен Янков, Bitcoin consulting LTD

Ясен Янков, Bitcoin consulting LTD

изпълнителен директор, BitLendingClub
Кирил Ганчев, BitLendingClub

Кирил Ганчев, BitLendingClub

изпълнителен директор, OLX Bulgaria
Спас Сливков, OLX Bulgaria

Спас Сливков, OLX Bulgaria

Спас е изпълнителен директор на OLX.bg – водещата уеб и мобилна платформа за безплатни обяви в България, и част от портфолиото на компанията Naspers, което включва сайтове за обяви в 107 държави. Като част от екипа през последните 4 години, той има водеща роля в създаването на услуга, позволяваща на хората в България да продават личните си вещи и по този начин да подпомогнат доходите си. През 2010, Спас започва в компанията като Мениджър бизнес развитие и отговаря за ръста на показателите, монетизацията и маркетинга. През януари 2014, той става изпълнителен директор на компанията. Преди да се присъедини към екипа на Наспърс в България, той работи в рекламна агенция Leo Burnett. Спас силно вярва в идеята на “икономиката на споделянето,” която дава възможност на индивидите, а не само на големите компании, да създават, изразяват, продават, печелят пари и да променят света около тях благодарение на интернет и технологиите.


Президент и съосновател, Start It Smart
Петър Шарков, Start It Smart

Петър Шарков, Start It Smart

Петър е съосновател и президент на Start It Smart, една от първите и най-значителни предприемачески организации в България. Той също така е съосновател и обучител в Mind Mapping, лицензиран лично от самия основател на Mind Mapping - Тони Бюзан. Компанията се съсредоточава върху ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти. В допълнение към всичко това Петър ръководи първия преакселератор в България, Start It Smart | Pre-Accelerator, който представлява 10-седмична обучителна и менторска програма за начинаещи предприемачи.  

стартъп активатор, Trento RISE
Александра Парчинска, Trento RISE

Александра Парчинска, Trento RISE

Алекс е предприемач с опит в консултирането на IT бизнеса на глобални клиенти. След като разработва бизнес стратегия за моден стартъп, в момента Алекс съдейства за развитието на иновационната екосистема с фокус върху Югоизточна Европа, като работи като коуч и свързва таланти както вътре в региона, така и в международни общности. Алекс работи с инвеститори (VIBE Venture Initiative на Балканите) и помага на стартъпи в Югоизточна Европа да се възползват от възможностите на мрежата на EIT ICT Labs (Outreach програма).

специалист стратегическо бизнес развитие, EIT ICT Labs Outreach 
Фабио Карати, EIT ICT Labs

Фабио Карати, EIT ICT Labs


Предприемач, мениджър и интернет ветеран, основател на D.Labs
Яка Левстек, D.Labs

Яка Левстек, D.Labs

Яка е предприемач, мениджър, интернет ветеран и основател на D.Labs. Продал е първия си малък бизнес на 20 г. и след това е заемал мениджърски позиции в най-различни индустрии, включително телекомуникации, нефт и газ, логистика, и е помогнал в осъществяването на една от първите технологични инвестиции от Азия в Източна Европа (NTT Docomo, 28.6 млн. евро). Той е съосновател на един от първите регионални стартъпи (впоследствие провалил се), после е продал успешно следващата компания, която управялвал, като през това време е консултирал много други в exit етапа им. Яка е лектор в Cambridge Judge Business School, 

ментор в Seedcamp и активен участник в събития за предприемачество в Централна и Източна Европа.

Entrepreneur in Residence, LAUNCHub
Иво Василев, Entrepreneur in Residence, LAUNCHub

Иво Василев, Entrepreneur in Residence, LAUNCHub

Иво се занимава с много различни неща, в момента е Entrepreneur in Residence (EIR) в Launchub. Съосновател е на Useful at Night, мобилен продукт за нощен живот, партньор е в ib3Media.com, първокласно студио за приложения за smart TV, и съосновател и консултант в ClickandPlay.bg, уеб услуги за любителски спортове. Преди това е бил съосновател на мобилен стартъп за лоялност, работил е за Groupon във Великобритания и е бил EIR в бутикова компания за рисков капитал в Сидни.

Предприемач
Стани Милев, StartUP Foundation

Стани Милев, StartUP Foundation


CEO, MammothDB
Стив Кайл, MammothDB

Стив Кайл, MammothDB

Стив Кайл е предприемач, чиято страст е да се създава компании, в които хората са вдъхновени да оставят своя отпечатък със собствените си идеи и въображение. Стив вярва, че бизнес лидерите са отговорни за създаването на такава среда, чрез включването на социални и екологични цели в тяхната лична и бизнес етика. Преподавал е в Американския колеж, написал е различни публикации, и в момента преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (СУ). Стив е и главен изпълнителен директор на MammothDB - продукт, който осигурява сила и бързина на голяма база данни с малко разходи. Той е работил за NEVEQ, VMware, EPIQ, BMC Media, Ephibian, Sciant AG, Xentio.

Програма

29 Май

Главна зала

Водещ Ден 1

Стив Кайл, CEO, MammothDB

09:00 - 09:50

Регистрация и кафе

09:50 - 10:00

Официално откриване

Галя Прокопиева, изпълнителен директор, Икономедиа

Любен Белов, управляващ партньор, LAUNCHub

Павел Езекиев, партньор, NEVEQ

Хорст Пертъл, главен директор технологии, Mtel

Хубърт Котони, директор "Регионално бизнес развитие", Европейски инвестиционен фонд

10:00 - 10:30

Специален гост

Как технологиите преобразяват бизнеса и живота ни

Пол Пападимитриу, дигитален футурист

10:30 - 11:00

Специален гост

Живот в мобилното бъдеще: Какво означава да си свързан чрез технологиите

Крис Шаборъководител Международни връзки с разработчици, Twitter

11:00 - 11:20

Специален гост

Успешният пример на икономиката на споделянето

Разширяването на Uber към нови пазари

Джамбу Паланиапан, ръководител за Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА), и Индийския регион, Uber

11:20 - 11:40

Специален гост

Как мобилните технологии променят начина, по който пътуваме и какво трябва да знаем за мобилните приложения

Хедър Лайсмануправляващ директор за Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA), HotelTonight

11:40 - 12:00

Специален гост

Винаги в облака, всичко In-Memory

Димитър Димитров, вицепрезидент „Технологии и иновации“, SAP

12:00 - 13:00

Обяд

13:00 - 13:40

Специален гост

В търсене на предприемачи лидери: как да станем големи

Дафина Тончева, партньор в USVP

Модератор: Павел Езекиев, партньор в NEVEQ

13:40 - 14:30

Дискусия

Къде да отидем и къде да пораснем?
Скот Хартли, VC, глобален инвеститор, стартъп консултант
Дан Лупу, партньор, Earlybird Venture Capital
Джейсън Бол, директор в Qualcomm Ventures Europe
Матиас Окенфелс, инвестиционен сътрудник, Point Nine Capital
Модератор: Любен Пампулов, съосновател и съдружник, GSV Asset Management

14:30 - 14:40

Презентация

Диaна Николаева, партньор, EY

14:40 - 15:10

Специален гост

Как да използваме технологичните иновации в бизнеса си и за създаване на историята на бранда ни

Джереми Бернщайн, изпълнителен вицепрезидент и криейтив директор, Deutsch NY

15:10 - 15:40

Кафе пауза

15:40 - 16:00

Специален гост

Бъдещето на е-търговията и omnichannel търговията

Фрейзър Дейвидсон, директор в Javelin Group

16:00 - 16:20

Специален гост

Как технологиите и онлайн търговията промениха ритейл индустрията

Габор Чех, ръководител пърформънс маркетинг, Fashion Days

16:20 - 16:35

Специален гост

Силата на хората или как онлайн обявите проментят начина по който купуваме и продаваме

Спас Сливков, изпълнителен директор, OLX Bulgaria

16:35 - 16:55

Специален гост

Щефан Гленцерпартньор в Passion Capital

Модератор: Стив Кайл, изпълнителен директор, MammothDB

 

16:55 - 17:35

Дискусия

Предприемачески екосистеми в действие
Али Карабей, управляващ директор в 212
Димитрис Калаврос-Гусиу, съосновател, found.ation
Даниел Драгомир, съосновател и изпълнителен директор, TechHub Букурещ
Модератор: Стефан Гaнчев, партньор в LAUNCHub

17:35 - 18:05

Пичинг

Най-доброто от miniSeedcamp: 3 стартъп финалисти
Решма Сохони, партньор в Seedcamp
Любен Белов, управляващ партньор в LAUNCHub

18:05 - 19:00

Коктейл и нетуъркинг


30 Май

Водещ Ден 2

Иво Василев, Entrepreneur in Residence, LAUNCHub

09:30 - 09:50

Специален гост

Нетфликс в облака

Тони Койнов, ръководител облачно инженерство, Netflix

 

09:50 - 10:10

Специален гост

Яка Левстек, CEO, DLabs

10:10 - 10:20

Специален гост

Историята зад Blabla Car

Пьотър Яс, генерален директор ЦИЕ, Blabla Car

10:20 - 11:00

Дискусия

Възходът на икономиката на споделянето: какво е значението й и какво да очакваме

Джамбу Паланиапан, ръководител EMEA и Индийския регион, Uber

Пьотър Яс, генерален директор ЦИЕ, BlaBla Car

Хедър Лайсман, управляващ директор, EMEA, HotelTonight

Георгиос Гатос, съосновател и COO, Incrediblue.com

Модератор: Мария Караиванова, ръководител стратегически партньорства, CloudFlare

 

11:00 - 11:20

Специален гост

Пробивните иновации и бъдещето на дигиталната трансформация

Иван Ернандес, съосновател, The Digital Loop

11:20 - 12:00

Дискусия

Иновации в други индустрии

Тодор Желязков, генерален мениджър, GE Healthcare

Девен Сони, съосновател, Sprayable Energy

Даниел Янг, основател, DMX

Елвин Гури, изпълнителен директор, Empower Capital Advisor

Модератор: Самер Карам, съосновател и CEO, Alice

12:00 - 13:00

Обяд

13:00 - 13:20

Специален гост

Лиса Ланг, маркетинг мениджър за Европа, Twilio

13:20 - 13:40

Презентация и интерактивна дискусия

Историята на 500 Startups. Успешен опит от Силициевата долина

Марвин Лиао, партньор в 500 Startups

13:40 - 14:00

Специален гост

Как да преминем през долината на смъртта
Самер Карам, съосновател и CEO, Alice

14:00 - 14:30

Последни тенденции - дискусия

Биткойн и бъдещето на дигиталните валути 

Сребрин Ватралов, CEO, Wisdom

Ясен Янков, CTO, Bitcoin Consulting

Кирил ГанчевCEO, BitLendingClub

14:30 - 15:00

Презентация и интерактивна дискусия

Как да достигнем до правилната аудитория в подходящия момент

Александра Парчинска, стартъп активатор, Trento RISE

Даниела Нойман, специалист управление на промяната, Idealo Internet

Фабио Карати, специалист бизнес развитие, EIT ICT Labs Outreach

15:00 - 15:30

Дискусия

Как изглежда българската стартъп екосистема

Даниел Томов, партньор, Eleven Accelerator Venture Fund 

Петър Шарков, президент и съосновател, Start It Smart

Максим Гурвиц, партньор, Teres Capital

Модератор: Том Хигинс, изпълнителен директор и основател, Yatoto (Renewable Advertising)

15:30 - 15:50

Специален гост

Изграждане на компании и екосистеми

Христо Одисеев, управляващ директор на технологичния център на Rocket Internet 

15:50 - 16:10

Специален гост

Бъдещето на технологиите и общностите

Тим Рьорих, управляващ директор, Pioneers Festival

16:10 - 16:15

Закриване

18:00 -

Silicon Drinkabout Sofia

Memento Cafe & Barул. Георги С. Раковски 106

Мay 30


Зала 2

14:30 - 16:00

Mini Seedcamp Sofia

Apply now

10:00 - 12:00

Meet the investor - one to one meetings

Apply now

15:00 - 15:45

WORKSHOP


Как да превърнем добрата идея в успешен стартъп.
Добрата идея не създава бизнес. Важно е изпълнението.

Организатор: EIT ICT Labs, Outreach Programme

Място

Sofia Event Center

Контакти

Информация за събитието
Тел: (02) 4615 495
event@economedia.bg
Представителите на медиите могат да посетят безплатно Digitalk. За повече информация пишете ни на event@economedia.bg
Следвайте Digitalk